CONCURS REZUMATE CLASA a III-a

CONCURS REZUMATE CLASA a III-a

Mesajde vioreldolha pe Vin Mar 16, 2012 6:20 am

Până la 21 iunie 2013, elevii (cu sprijinul învăţătorului sau al părinţilor) trebuie să posteze aici unul sau mai multe rezumate ale unor texte citite de ei. Pot participa şi elevi români de peste hotare. Elevii din România care au altă limbă maternă pot scrie în propria limbă.
La 30 iunie se va trage la sorţi elevul care va participa gratuit la o tabără sau care va primi premiu o sumă echivalentă. Pe lângă acest copil decis de sorţi va mai primi un premiu identic şi copilul care va avea postate cele mai multe rezumate. Suntem siguri că până atunci în judeţe şi la nivelul şcolilor se vor găsi resurse încât să se premieze un număr mult mai mare de elevi.
Ca prim pas recomandăm ca părinţii sau învăţătorii să îi ajute să se înregistreze pe acest forum. Dacă persoana care face înregistrarea are sub 13 ani programul cere o procedura de acord din partea părintelui care mi se pare foarte complicată. Sugerăm varianta mai simplă prin care înregistrarea să o facă, în numele elevului, un părinte sau cadru didactic care să bifeze că este născut înainte de 1999 şi nu v-a mai fi nevoie de procedura suplimentară care cam dă greş.
În cel mult 2 zile înregistrarea pe forum va fi validată şi vor putea apoi să posteze rezumate (un copil nu poate posta mai multe rezumate într-o singură zi). Rezumatele vor fi postate după ce vor fi văzute de cadrul didactic îndrumător.
După ce sunt înregistraţi şi validaţi vor trebui să se autentifice iar la topicul de la clasa respectivă vor folosi comanda POSTREPLY şi vor posta rezumatul lor dând numele subiectului după modelul ,,Arad POPESCU ION” (deci numele judeţului şi numele elevului vor constitui numele subiectului fiecărei postări de la clasa respectivă).
În cuprins vor preciza titlul, autorul şi volumul din care au citit textul, rezumatul iar la final numele lor, clasa, şcoala, localitatea şi numele învăţătorului îndrumător.
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

ARAD Popescu Ion

Mesajde vioreldolha pe Vin Mar 16, 2012 7:16 am

Acesta este un MODEL privind numele subiectului dat după comanda POSTREPLY

În cuprins vor preciza titlul, autorul şi volumul din care au citit textul, apoi rezumatul. La final vor scrie numele lor, clasa, şcoala, localitatea şi numele cadrului didactic îndrumător.
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

DOLJ -Nadu Andy Mihai

Mesajde naduandy pe Joi Mai 17, 2012 5:40 pm

Cartita si tractorul
de Otilia Cazimir, din volumul Poezii
Intr-o zi, o cartita batrana priveste suparata de pe o movila la un tractor.
Ea e curioasa cum poate trage, gafai si rage o asa aratare, facand sa bubuie intregul camp. Brusc isi aminteste de ce-i povestise nevasta despre namila ce poate trage cat sapte boi.
In final intelege ca nu e o gluma si trebuie sa-si mute acaretul caci tractorul ii va darama musuroiul.
Nadu Andy Mihai, clasa a III-a B, Scoala cu clasele I - VIII NR. 29 "NICOLAE ROMANESCU" CRAIOVA Invatator: Barbu Irina
naduandy
 
Mesaje: 4
Membru din: Joi Mai 17, 2012 12:38 pm

DOLJ -Pisica Armanda

Mesajde vioreldolha pe Vin Mai 18, 2012 6:28 am

Calatoriile lui Gulliver
de Jonathan Swift
Doctorul Gulliver,in calatoriile lui pe meleaguri indepartate,a trait aventuri de neuitat atat alaturi de liliputani,care erau niste oameni mici,cat si alaturi de uriasi.
Din tara uriasilor este salvat de un vultur,care fiind ranit de un glont il scapa pe Gulliver in apa,de unde este luat de marinari.
Odata ajuns acasa,alaturi de cei dragi,este cel mai fericit om.

Pisica-Armanda Alexa,clasa a III-aB,Scoala cu claseleI-VIII NR.29 "Nicolae Romanescu" Craiova Invatator:BARBU IRINA
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

DOLJ- Stamatoiu Stefan

Mesajde vioreldolha pe Lun Mai 21, 2012 6:26 pm

PRIETENIA DINTRE SOARECE SI PISICA
de FRATII GRIMM
Intr-o zi,o pisica se imprieteni cu un soarece, acesta propunandu-i sa locuiasca impreuna. Se invoira sa cumpere, ca provizii o ulcica cu untura, pe care au ascuns-o sub altarul unei bisericii.
Prin diferite scuze si minciuni,ea pleca de acasa spunand ca a fost rugata sa fie nasa, o data, de doua ori...de trei ori, pana cand a terminat de mancat untura.
In final soarecele si-a dat seama ca fusese pacalit si nu apuca sa-i spuna tot, ca pisica il si inghiti!
STAMATOIU STEFAN, clasa a III-a B, scoala NICOLAE ROMANESCU, DOLJ, invatator BARBU IRINA.
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

DOLJ-Mitroi Alexandru

Mesajde Mitroi Alex pe Lun Mai 21, 2012 8:20 pm

CENUŞĂREASA
de Fraţii Grimm

Odinioară trăia o fată orfană de mamă, iar tatăl ei s-a recăsătorit cu o femeie rea şi haină, care îşi iubea doar fiicele ei, iar pe biata copilă o ura.
În batjocoră o porecliseră "Cenuşăreasa". Invitate la bal, fetele-i făceau în ciudă, dar Zâna cea bună, luând-o sub protecţia ei, a întors situaţia în favoarea Cenuşăresei, făcându-l pe prinţ să se îndrăgostească de fata cu care se şi căsătoreşte.
În generozitatea ei, Cenuşăreasa nu s-a răzbunat pe surorile vitrege, ci le-a luat pe lângă sine la palat.

Mitroi Alex,Clasa a III- a B, Scoala Nicolae Romanescu, Dolj, Prof. ciclul primar BARBU IRINA
Mitroi Alex
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun Mai 21, 2012 3:08 pm

DOLJ-Popescu Andrei

Mesajde Popescu andrei pe Lun Mai 21, 2012 9:26 pm

O poveste veche-Portretul
de I.M.Raureanu

Un comerciant a decedat subit lasand in urma numeroase avutii.Se cunostea ca omul avea un fecior stabilit in strainatate.Trei tineri au sosit,fiecare sustinand ce este mostenitorul autentic al negustorului.Ei au venit inaintea unui judecator cinstit care a ordonat sa i se aduca portretul celui decedat.Mostenirea avea sa revina aceluia care avea sa tinteasca cu sageata semnul realizat pe portret de catre judecator.Cel de-al treilea a recunoscut ca nu poate ochi portretul si ca mai bine renunta la mostenire.

Popescu Andrei,Clasa a III-a B,Scoala Nicolae Romanescu,Craiova,Dolj,Prof.Inv.primar Barbu Irina
Popescu andrei
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Mai 17, 2012 5:58 pm

DOLJ -Nadu Andy Mihai

Mesajde naduandy pe Mar Mai 22, 2012 7:32 am

Legenda camilei
din volumul Lecturile Copilariei
La inceput, cand pamantul era foarte tanar, animalele incepusera sa-l ajute pe om la treburi, insa, camila nu voia sa munceasca drept pentru care hotorase sa locuiasca in Desertul urlator. Fiindu-i lene, se hranea doar cu bete si spini, buruieni si maracini. Intr-o zi de luni vine la ea calul, apoi cainele si in final boul, cu toti intreband-o de ce nu nu vrea sa munceasca. Ea nu ii ia in seama, raspunzandu-le doar "Gah!". Suparate, cele trei animale, il intalnesc pe Duhul Tuturor deserturilor caruia ii cer sa se faca dreptate. Acesta merge la camila si cu ajutorul unei vraji, face sa-i creasca pe spate o cocoasa. Camila se supara, dar, nu are de ales si se alatura celor trei animale in ajutorul dat omului.Invatatura acestei legende este ca oricine se abtine de la munca, ar putea sa-i creasca o cocoasa urata pe spate.
Nadu Andy Mihai, clasa a III-a B, Scoala cu clasele I - VIII NR. 29 "NICOLAE ROMANESCU" CRAIOVA Invatator: Barbu Irina
naduandy
 
Mesaje: 4
Membru din: Joi Mai 17, 2012 12:38 pm

DOLJ-Popescu Andrei

Mesajde Popescu andrei pe Mar Mai 22, 2012 6:32 pm

Puiul
de I.Al.Bratescu Voinesti

Intr-o primavara,sosind dintr-o lunga si obositoare calatorie(tocmai din Africa),o prepelita a poposit intr-un lan de grau verde,la marginea unui lastar.Dupa cateva zile de odihna,ea si-a construit cu migala un cuib,pe un musuroi de pamant.Depunand in cuib sapte oua mici,prepelita le-a clocit cu multa grija si dragoste.Dupa trei saptamani au iesit sapte pui.Prepelita ii hranea cu multa grija si dragoste.Ei ,,erau frumosi,cuminti si ascultatori''.Nu se departau de mama lor si la chemarea ei se apropiau repede.Puiul ce mare,neascultator a fost prins de un flacau,dar a fost eliberat datorita unui batran intelept.Mama i-a spus ca trebuie sa o aculte cat este mis,fiindca altfel,o va pati si mai rau.Cu timpul,mama a inceput sa-i invete sa zboare.Insa pe la sfarsitul lui august,a venit langa miristea unde se jucau un vanator.Prepelita le-a poruncit puilor sa se pituleasca lipiti cu pamantul,si cu nici un pret sa nu se miste,dar puiul cel mare a zburat si a fost impuscat in aripa de vanator.Astfel,cand a venit toamna,ceilalti pui au plecat,neputand sa-l ajute pe fratele ranit,care nu-si ascultase mama.

Popescu Andrei,Clasa a III-a B,Scoala nr.29 NIcolae Romanescu ,Craiova,Dolj,Prof.Inv.Primar Barbu Irina
Popescu andrei
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Mai 17, 2012 5:58 pm

DOLJ-Stamatoiu Stefan Alexandru

Mesajde vioreldolha pe Mar Mai 22, 2012 7:21 pm

Ocaua lui Cuza
de Dumitru Almas
Domnitorul Moldovei obisnuia sa se imbrace ca un om de rand.Dorea sa afle cum traieste poporul.
Intr-o zi,si-a luat hainele taranesti pe el si a luat doua putini cu lapte acru.Unii negustorii foloseau ca masura:ocaua cea mare careia poporul ii spunea "ocaua lui Cuza".
Cuza a incercat sa vanda laptele unui negustor,invoindu-se la un anumit schimb.Negustorul a incercat sa-l insele pe domnitor,dar acesta si-a dat seama.
Cuza-Voda i-a pus negustorului doua ocale de gat,ca pedeapsa.De-atunci negustorul a devenit un om cinstit.
STAMATOIU STEFAN ALEXANDRU,clasa aIII-a B,scoala NICOLAE ROMANESCU,invatator Barbu Irina
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

Următorul

Înapoi la RUBRICA ELEVILOR

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron