CONCURS REZUMATE nivel GIMNAZIAL

CONCURS REZUMATE nivel GIMNAZIAL

Mesajde vioreldolha pe Joi Mar 15, 2012 8:15 am

Până la 21 iunie 2013, elevii (eventual cu sprijinul cadrelor didactice sau al părinţilor) trebuie să posteze aici unul sau mai multe rezumate ale unor texte citite de ei. Pot participa şi elevi români de peste hotare. Elevii din România care au altă limbă maternă pot scrie în propria limbă. Sunt permise şi rezumate în limba modernă studiată.
La 30 iunie se va trage la sorţi elevul care va participa gratuit la o tabără sau care va primi premiu o sumă echivalentă. Pe lângă acest copil decis de sorţi va mai primi un premiu identic şi copilul care va avea postate cele mai multe rezumate. Suntem siguri că până atunci în judeţe şi la nivelul şcolilor se vor găsi resurse încât să se premieze un număr mult mai mare de elevi.
Ca prim pas recomandăm ca părinţii sau cadrele didactice să îi ajute să se înregistreze pe forum la adresa index.php Dacă persoana care face înregistrarea are sub 13 ani programul cere o procedura de acord din partea părintelui care mi se pare foarte complicată. Sugerăm varianta mai simplă prin care înregistrarea să o facă, în numele elevului, un părinte sau cadru didactic care să bifeze că este născut înainte de 1999 şi nu v-a mai fi nevoie de procedura suplimentară care cam dă greş.
În cel mult 2 zile înregistrarea pe form va fi validată şi vor putea apoi să posteze rezumate (un copil nu poate posta mai multe rezumate într-o singură zi). Rezumatele vor fi postate după ce vor fi văzute de cadrul didactic îndrumător.
După ce sunt înregistraţi şi validaţi vor trebui să se autentifice iar la topicul de la clasa respectivă vor folosi comanda POSTREPLY şi vor posta rezumatul lor dând numele subiectului după modelul ,,Arad POPESCU ION” (deci numele judeţului şi numele elevului vor constitui numele subiectului fiecărei postări de la clasa respectivă).
În cuprins vor preciza titlul, autorul şi volumul din care au citit textul, rezumatul iar la final numele lor, clasa, şcoala, localitatea şi numele cadrului didactic îndrumător.
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

BIHOR Popescu Ion

Mesajde vioreldolha pe Joi Mar 15, 2012 8:35 am

Acesta este un MODEL privind numele subiectului dat după comanda POSTREPLY sau SCRIE RASPUNS

În cuprins vor preciza titlul, autorul şi volumul din care au citit textul, apoi rezumatul. La final vor scrie numele lor, clasa, şcoala, localitatea şi numele cadrului didactic îndrumător.
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

BUCURESTI Nanau Cosmin

Mesajde vioreldolha pe Mie Mai 16, 2012 12:17 am

Corigent la limba romana
De Ion Minulescu
Prima jumatate a actiunii romanului ”Corigent la limba romana” de Ion Minulescu se desfasoara in orasul Pitesti si la vie in Slatina. Desfasurarea evenimentelor este prezentata de autor la persoana intai. Scriitorul prezinta o insiruire de intamplari traite de el si de colegi lui in timpul scolii. Acesta pune accent pe aventurile lui amoroase.
Elevul Bucu, este ajutat sa descopere, iubirea de catre Margareta, mai apoi le cunoaste pe Steluta, Kety si fetele doamnei Gutuie.Fiind distras de la invatatura de aceste aventuri, face pe grozavul la ora de romana si este lasat coregent la limba romana, desi era cel mai bun la aceasta materie.
Pentru a-l salva, mama il transfera la scoala la Bucuresti. Aici il asteapta multe aventuri si face doi ani de scoala intr-unul singur.
El nazuieste sa-si continuie studiile le Paris, iar mama s ail sprijina desi mai este suparata. Bine inteles ca experienta lui de “crai”continua sip e meleaguri straine. Aici o gaseste pe Lizica, sora prietenului sau, din cauza careia, premiantul clasei, Mihaita s-a sinucis. Bucu se indragosteste de aceasta. Dar fata moare la scurt timp si el nu-si mai gaseste locul.
Calatorind prin Europa, este insotit de doamna Woods. Dorul de tar ail adduce innapoi la Bucuresti.
Pe parcursul povestirii Bucu esteichetat de oameni ca fiind corigent la limba romana si pentru a scapa de acest lucru el si-a luat un pseudonim.
Satul de aventuri, eroul nostrum isi doreste un alt tip de viata.
NANAU COSMIN, ELEV IN CLASA A VII A C, COLEGIUL NATIONAL EMIL RACOVITA, BUCURESTI,
PROFESOR INDRUMATOR SAVA SILVIA
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

BUCURESTI Nanau Cosmin

Mesajde vioreldolha pe Joi Mai 17, 2012 3:42 pm

Hagi Tudose
De Barbu Stefanescu Delavrancea
Intamplarea incepe in preajma bisericii Spanta Troita. Aici stateau la barfa de obicei cativa oameni in varsta. Ei isi laudau biserica oricui le iesea in cale. Inbracat in haine ponosite asculta discutiile si jupan Hagiul. Dupa plecarea lui spre casa, tovarasii l-au descris ca fiind zgarcit.
In continuare, autorul, face portretul Hagiului. El este atat de econom incat nu cumpara carne de Craciun, sau oua de Paste, casa nu faca cheltuiala zadarnica. Iarna sta in frig si gazduieste la el o nepoata foarte saraca.
Inca de mic el economisea banii de buzunar primiti de la mama lui. Cu timpul, dragostea lui pentru bani a crescut peste masura.
Ajuns la maturitate, a devenit patronul unei pravalii, pe care o considera “copilasul rumen” si “ femeie fermecatoare”.
Hagiul nici nu se gandeste la casatorie, deoarece familia presupune cheltuiala. “ Bani erau mangaierea si fericirea lui.
In cele din urma, ajuns la batranete, zgarcenia lui devine atat de mare, incat desi este foarte ger, nu vrea sa faca focul. Frigul il rapune iar el isi lasa in urma o avere considerabila.

NANAU COSMIN, ELEV IN CLASA A VII A C, COLEGIUL NATIONAL EMIL RACOVITA, BUCURESTI,
PROFESOR INDRUMATOR SAVA SILVIA
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

Hunedoara Zorzoana Ela

Mesajde ela maria pe Mar Mai 29, 2012 4:11 pm

Vrăjitorul din Oz

Romanul "Vrăjitorul din Oz" este un roman creat și scris special pentru copii. "Vrăjitorul din Oz" a fost scris de către L. Frank Baum și ilustrat de către W.W. Denslow.
Acțiunea romanului se petrece în ținutul Oz și ne sunt povestite aventurile unei fetițe pe nume Dorothy.
Dorothy este o fetiță care locuiește într-o fermă din Kansas împreună cu unchiul său Henry, mătușa sa Em si cățelul Toto. Într-o zi Dorothy în timp ce se afla în casă este luată prin surprindere de către o tornadă purtându-i pe Dororthy și cățelușul ei Toto până la îndepărtatul tărâm de basm OZ. O dată ajunși pe acel tărâm, Dorothy face cunoștință cu oamenii din ținuturile tărîmului Oz, unde îi întalnește pe Sperie -Ciori, omul făcut din paie care își dorea să aibă și el puțin creier, Leul cel Laș, care dorea să devină și el un leu curajos si Omul Tinichea care își dorea ca și la el în piept să bată o inimă la fel ca la toți oamenii normali.
Când Dorothy află de marele vrăjitor din OZ care se află în Orașul Smaraldelor, atunci ea se hotărăște că trebuie să-l caute și să ajungă la el pentru al ruga să o ajute să ajungă din nou acasă, in orășelul unde locuia împreună cu unchiul, matușa si Toto, cățelul ei, in Kansas. Atunci când cei trei prieteni pe care Dorothy i-a întalnit pe tărâmul Oz au auzit de puterile pe care le are acest vrăjitor s-au gândit că îi poate ajuta si pe ei prin îndeplinirea dorințelor pe care ei le aveau. Călătoria în care ei au pornit și anume aceea de al găsi pe vrăjitorul din Oz se dovedește a nu fi una foarte ușoară, dar datorită puterilor pe care le aveau fiecare, împreună încearcă să scape de pericolele pe care le întalnesc în drumul lor. De fiecare dată reușesc să scape de pericolele care li se ivesc în cale si asta datorită calităților pe care le aveau. După un drum lung și extenuant ajung la Marele Vrăjitor din Oz, dar aceștia află că acesta nu este deacord să le rezolve problemele așa de ușor și le spune că pentru a le îndeplini dorințele ei trebuie sa treacă prin câteva încercări. Vrăjitorul le spune obstacolele prin care trebuie să treacă și așa ajung ei să o omoare pe Vrăjitoarea cea Rea din Apus, descoperă povestea Maimuțelor Înaripate, iar după ce au trecut toate încercările se întorc în orașul Smaraldelor unde descoperă că Vrăjitorul din Oz este de fapt un șarlatan din Omaha. Acesta într-un final încearcă să-i ajute pe aceștea reușind să-i urce într-un balon dar Dorothy este singura a carei problemă și dorință nu i se îndeplinise. Peripețiile nu se termină aici și aceștia trebuie să dea piept altor primejdii care li se ivesc în cale și anume să îi învingă pe Copacii luptători, să treacă prin Țara de Porțelan, să se lupte și să scape de atacurile Capetelor-Ciocan și împreuna cu ajutorul Maimuțelor zburătoare reușesc să ajungă în Țara Quadlingilor. Într-un final se îndeplinește și dorința lui Dorothy, aceea de a ajunge acasă împreună cu iubitul ei cățel Toto și toate acestea datorită Vrăjitoarei Bune de la Miazăzi, pe numele ei Glindei.

ZORZOANA ELA MARIA ,elevă în clasa a VI-a B,Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazu’’ Vulcan
Profesor îndrumător Postolache Dumitrița
ela maria
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Mai 29, 2012 2:33 pm

Re: Braila,Slotea Stefania

Mesajde lauraste pe Mar Mai 29, 2012 5:54 pm

D-l Goe
-rezumat-
de I.L.Caragiale


Autorul ne povesteste despre Goe,ce era insotit de mama,de
bunica si de tanti Mita.Ei pleaca la Bucuresti pentru a participa la sarbatoare nationala din 10 Mai.Aceasta calatorie este o promisiune facuta lui Goe pentru nu mai ramane repetent si in acel an.
Pe peronul garii,in timp ce asteapta trenul,Goe discuta cu bunica si cu mama lui despre forma corecta a cuvantului “marinar”.
Dupa ce urca in tren,Goe doreste sa stea pe coridor.Un calator ii atrage atentia san u scoata capul pe fereastra,dra Goe nu asculta.Astfel,isi pierde palaria si incepe sa strige sa opreasca trenul.
Cand vine controlorul,doamnele ii explica acestuia ca Goe si-a pierdut biletul cu palarie cu tot.Controlorul le cere doamnelor sa plateasca pretul biletului si inca o mica suma de lei pe deasupre.Mama lui Goe il atentioneaza pe baiat pentru fapta sa,bunica il trage catre ea,iar Goe isi pierde echilibrul si se loveste la nas in clanta usii de la compartiment.
Bunica ii pune baiatului o bereta,afirmand ca ii stra mai bine decat cu palaria.Pentru a se impaca cu Goe,mama sa se preface ca plange,apoi ii da o bucata de ciocolata si il saruta.
Goe iese pe coridor,iar doamnele incep sa discute.Cand bunica iese pe coridor sa vada ce face baiatul,constata ca acesta nu e nicaieri.Dupa putin timp,se aud zgomote in usa toaletei,unde Goe se blocase.Conductorul il elibereaza din toaleta.Bunica hotaraste sa ramana pe coridor pentru a-l supraveghea pe baiat.Goe observa manivela de la semnalul de alarma din coltul coridolului.Urcandu-se pe un geamantan trage semnalul de alarma si trenul se opreste,in plina viteza,intre Peris si Buftea.Timp de zece minute,personalul trenului examineaza rotile trenului tamponate din cauza presiunii,iar conductorul si seful de tren constata ca semnalul de alarma fusese tras din acelasi vagon din care zburase si palaria cu putin timp in urma.In tot acest timp,Goe sta in bratele bunicii sale,care doarme in compartiment.
Trenul opreste si ajunge in Bucuresti cu o intarziere de cateva minute.Cele trei doamne si Goe coboare din tren,iau o trasura si pornesc spre bulevard.

Slotea Stefania ,clasa a VI- a B,Grupul Scolar,,George Valsan”Faurei,
Braila ,Prof. Paraschiv Marilena
lauraste
 
Mesaje: 10
Membru din: Mar Mai 22, 2012 4:09 pm

Re:Braila ,Slotea Stefania

Mesajde lauraste pe Mar Mai 29, 2012 5:58 pm

Budulea Taichii
-rezumat-
de Ioan Slavici


In textul “Budulea Taichii”,autorul ne povesteste despre un copil ce era bun prieten cu Hutu.Nea Budulea, era cimpoiesul din Cocorasti,care avea un fiu pe nume Hutu,pe care il ingrijea cu foarte multa dragoste,deoarece mama lui il parasise la varsta de cinci ani.
Dascalul din sat,un om neobosit,il indrumase pe Budulea sa-si duca fiul la scoala.Hutu,invata bine,iar dascalul il indragea foarte mult.Copilul,fiind la aceeasi scoala cu Hutu,incerca sa-l ia drept model pe acesta.Protagonistul este dus de tatal sau la scolile cele mari pentru a invata mai departe.Dascalul ii daduse niste pantaloni rosii,un surtuc si o palarie,purtata de acesta cand era de varsta lui Hutu.El nu se simtea bine in aceste haine,dar la oras nu putea merge cu straiele lui taranesti.
Ajuns aici,Hutu este supus unui scurt examen.Nu stia mult,dar profesorul Wondracek il accepta.Bucurosi,acestia merg la Seca Lenca,gazda lui Hutu si a prietenului sau.Seca Lenca avea doua fete si era o femeie buna.Cei doi musafiri,o ajutau pe aceasta in gospodarie si cu pestele deoarece vindea peste in targ.Budulea era foarte mandru de fiul sau,iar cand il vizita,pe cine intalnea in cale,spunea ca are fiul la scolile cele mari si are sa iasa dascal.Dar dupa ce se intorcea acasa,se intrista deoarece stia ca sotia lui s-ar fi bucurat foarte mult sa-l vada invatand la scolile din oras.
Peste cateva saptamani,Budulea,dascalul Claita si Buduleasa, mama lui Hutu,merg la scoala acestuia. Budulea intra in clasa si-l striga pe Hutu spunandu-i ca a venit si mama lui.Acesta iese impreuna cu prietenul sau afara, si mergand la Seca Lenca,Hutu si mama lui se privesc adanc si incep sa planga.
La sfarsitul anului,dascalul Claita era foarte suparat,deoarece auzise de la profesorul Wondracek,ca voia sa-l treaca pe Hutu la scolile latinesti.Budulea,insa nu voia sa se gandeasca la ce spusese dascalul,ci se bucura foarte mult,laudandu-se la toata lumea.
Drumetii spuneau ca este un cimpoies la Cocorasti,care are un fecior la scolile cele mari.Hutu,devine preot si se casatoreste cu Mili,sora Liviei,fata dascalului Claita.

Slotea Stefania ,clasa a VI- a B,Grupul Scolar,,George Valsan”Faurei,
Braila ,Prof. Paraschiv Marilena
lauraste
 
Mesaje: 10
Membru din: Mar Mai 22, 2012 4:09 pm

Re: Hunedoara, Zorzoana Ela

Mesajde ela maria pe Mie Mai 30, 2012 7:47 am

Colţ Alb
- rezumat-
de Jack London


Doi oameni, Bill şi Henry, porniţi într-o uriaşă aventură, aflaţi în ţinutul care se învecinează cu cercul polar, numit "sălbaticul Wild", trec printr-o situaţie disperată. Rămânând doar cu trei cartuşe, ei trebuie să facă faţă atacului unei haite de lupi, care înnebuniţi de foame băgaseră frica în câinii legaţi în ham, care trăgeau o sanie făcută din scoarţă groasă de mesteacăn, sanie în care se afla coşciugul lordului Alfred , care-şi găsise sfârşitul prin acele ţinuturi. Singurul mod de apărare împtriva agresorilor, din ce în ce mai numeroşi, era menţinerea în permanenţă, începând cu lăsarea serii, a unui foc puternic, lupii fiind îndepărtaţi de cioturile sau tăciunii aprinşi, aruncaţi asupra lor. Cu timpul, cercul din jurul focului se strângea, câinii căzând pradă lupilor. Şi Bill avusese aceeaşi soartă, când ieşise din raza focului pentru a îndepărta, cu singurul cartuş pe care-l mai avea ceata hămesită.
După moartea lui Bill, Henry trebui să facă singur faţă invadatorilor, timp de mai multe nopţi. Ameninţat de colţii fiarelor, acesta lărgi focul şi se ghemui în mijloc, spre disperarea haitei.
Henry va scăpa cu viaţă, căci o dată cu venirea zorilor se auziră glasurile oamenilor veniţi să ridice sicriul, pe care acesta, după dispariţia lui Bill, avusese grijă să-l ridice într-un copac, pentru a nu cădea pradă lupilor.
În următoarele patru părţi ale romanului scriitorul ne va introduce în lumea lupoaicei Kiche (cea care se apropia cel mai mult de cercul de foc al lui Henry ) ca mai apoi, după ce va da viaţă la "cinci ghemotoaice vii", atenţia să se concentreze asupra puiului cenuşiu, numit de un indian Colţ Alb.
Din momentul ieşirii din vizuină, va începe marea aventură a vieţii lui. Prins de indianul Castor Cenuşiu, Colţ Alb a trăit în tabăra indienilor de pe fluviul Mackenzie într-o permanentă încordare, ameninţat de colţii tuturor câinilor şi mai ales ai lui Lip-Lip, şeful haitei, dar şi de mâinile oamenilor.
Din cauza foametei, dar şi ca urmare a datoriilor făcute de Castor Cenuşiu, acesta îl va vinde lui Smith Frumosu, în Fort-Yuko, loc unde căutăorii de aur, din 1898, erau în număr mare.
Bătut în duşmănie de Smith Frumosu, Colţ Alb îşi potolea ura faţă de acesta, ucigând fără cruţare orice câine care era introdus în cuşcă. În urma unor pariuri, în cuşca lui Colţ Alb fu introdus un buldog fioros, pe nume Cherokee. Sfârşitul lui Colţ Alb era aproape, dacă nu interveneau doi străini (Weedon Scott şi Matt) care, ameninţându-l şi lovindu-l pe Smith Frumosu, pun capăt oribilei scene. De acum "se vor ivi pentru Colţ Alb zorii unei vieţi noi, de o frumuseţe necunoscută".
Cumpărat de judecătorul Weedon Scott, Colţ Alb îl va însoţi pe acesta, mai întâi, la San Francisco şi apoi la Sierra Vista, la proprietatea acestuia. Tratat cu blândeţe, instinctele de fiară i se domolesc. În curând, Colţ Alb va câştiga încrederea celor din jur. El va fi acela care va salva stăpânul în două situaţii : când judecătorul căzuse de pe cal, alertându-i familia, şi când Jim Hall, un condamnat pe viaţă din San Quentin, evadează şi pătrunde în casa judecătorului pentru a-l omorî.
În urma atacului asupra condamnatului, Colţ Alb se va alege cu trei coaste rupte şi cu un picior frânt. După o lungă perioadă petrecută în strânsoarea ghipsului, Colţ Alb îşi recunoaşte urmaşul, unul din jumătatea de duzină ai căţeluşei Collie.
ZORZOANA ELA MARIA ,elevă în clasa a VI-a B,Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazu’’ Vulcan
Profesor îndrumător Postolache Dumitrița
ela maria
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Mai 29, 2012 2:33 pm


Înapoi la RUBRICA ELEVILOR

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron