INVITATIE LA VOLUNTARIAT: sa citim copiilor printre carti

INVITATIE LA VOLUNTARIAT: sa citim copiilor printre carti

Mesajde vioreldolha pe Sâm Iul 11, 2009 8:59 am

VOLUNTARIAT PENTRU LECTURA

Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania demareaza un proiect denumit CLUB ICE care are ca scop dezvoltarea apetitului pentru lectura a scolarilor.
ICE = Inovatie si Creativitate in Educatie
ICE = Implicare, Comunicare, Evolutie
ICE = Intuitie, Cunoastere, Emotie
Toate legate de acea relatie speciala care se creaza intre cel care citeste si cel caruia i se citeste, intre cei doi si personajele din carte. pentru ca de fapt proiectul presupune ca invatatorii sa identifice librarii unde, printre carti, sa le citeasca celor mici o poveste asa cum numai ei stiu sa o faca. Este un dar pentru viitor, este o atitudine care presupune a-ti manifesta dragostea pentru carte si pentru copil.

Primul Club ICE - la Constanta in fiecare zi lucratoare de la ora 16-17 , Libraria Predania ( Bd Tomis nr 8 - mai jos de hotel BTT catre Piata Ovidiu) se citeste cate o poveste, se pune in scena, orice copil este binevenit alaturi de parinti, de bunici sau de prietenii apropiati. Voluntari : Adina Tulbure, Alina Nedelcu, Gabriela Florea.

Orice coleg poate lua hotararea de a citi copiilor (multi-putini) dintr-o librarie din orice localitate. O poate face fara multe pregatiri. Intra intr-o librarie, cere acceptul personalului de acolo si citeste cateva minute copiilor care se afla acolo la cumparaturi. Poate anunta acest eveniment Adinei Tulbure (vicepresedinte AGIRo si responsabil de proiect) la adina.cristina@gmail.com dar si in presa pentru a da un exemplu de buna practica pe acest palier al voluntariatului.

Daca vrea sa faca acest lucru periodic ar fi potrivit sa anunte si in presa locul (libraria), zilele si ora la care va citi copiilor. Librariile in mod sigur vor fi incantate si vor accepta sa afiseze si ele un astfel de anunt in vitrina.
In cazul ca asociatia/sucursala judeteana/de sector a AGIRo gaseste mai multi colegi care sa faca un astfel de voluntariat, poate sa le sugereze sa faca acest lucru dupa un orar impartindu-si zilele/saptamanile.

Si la acest topic si la topicul judetului Dumneavoastra de la adresa http://www.aiarad.ro/forum/viewforum.php?f=13 dar si pe www.invatator.org si www.invatatori.ro puteti sa faceti publica activitatea ca voluntar in acest proiect printr-un anunt sau postand impresiile de la fata locului.
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

Înapoi la BUNE PRACTICI

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron