Inscrieri la Congresul AGIRo (XXXVI)

Dascali din Serbia de rasarit

Mesajde vioreldolha pe Mar Iul 01, 2014 6:57 pm

Domnul Antonio Martin a realizat un interviu cu colegele din Serbia de răsărit, învăţătoarea Daniţa Văduveskovici din Zajecear şi profesoara Diana Şolkotovici din Kladovo- cea care tocmai a încheiat primul an şcolar în care a predat ore de limba română în 5 licee din Valea Timocului. În aceste zile au fost în judeţul Arad.
Înregistrarea se poate urmări la adresele:

http://www.arq.ro/interviu-despre-const ... din-serbia
sau
https://www.youtube.com/watch?v=IZly0onluts#t=168

Doamna profesoară Diana Şolkotovici şi doamna învăţătoare Daniţa Văduvescovici au aunţat şi intenţia constituirii unei asociaţii a cadrelor didactice de etnie română din Serbia de răsărit şi Voivodina. În Arad au vizitat şi fostul liceu pedagogic arădean, acum Muzeul Preparandiei Arădene – a treia instituţie ca vechime în Europa care în 1812 a pregătit învăţători, instituţie care, la inaugurare se numea “Înalta şcoală pedagogică a naţiunii valahe” (Schola Praeparatoriae Nationis Valachicae V. Aradini-1812”.

Interviu în emisiunea ,,România la zi” de la postul arădean West TV Regional, emisiune realizată de Andrei Ando, participă colegele din Serbia de răsărit, învăţătoarea Daniţa Văduveskovici din Zajecear şi profesoara Diana Şolkotovici din Kladovo- cea care tocmai a încheiat primul an şcolar în care a predat ore de limba română în 5 licee din Valea Timocului. În aceste zile au fost în judeţul Arad.

http://www.vestic.ro/articol_38471/excl ... e-lor.html
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

Anterior

Înapoi la ASOCIATIA GENERALA A INVATATORILOR DIN ROMANIA

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron