INVITATIE AGIRo

INVITATIE AGIRo

Mesajde vioreldolha pe Mar Ian 22, 2013 4:48 am

Stimate/Stimaţi colege şi colegi educatoare, învăţători şi profesori de gimaziu sau liceu,

La solicitarea Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo) (vezi http://invatatori.ro/2012/10/16/agiro-catre-mects/ ), MECTS şi Doamna Ministru Ecaterina Andronescu au introdus recent în legislaţie câteva prevederi care să încurajeze şi motiveze oficial şi concret cadrele didactice pentru a activa în asociaţii profesionale în care să coopereze pe bază de voluntariat pentru propria dezvoltare profesională, pentru progresul şi prestigiul şcolii româneşti şi al slujitorilor ei. Aceasta cu atât mai mult cu cât exista ca temei art 9 din Constituţia României şi art 14 alin. (1) din Legea nr 1/2011.
Astfel:
A.În Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului pentru aprobarea Metodologiei şi a criteriilor privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar din MO nr 17 /09 01 2013 la art 6 (2) c) s-a introdus printre criteriile de evaluare a cadrelor didactice şi ,,activitatea în cadrul asociaţiilor profesionale ale cadrelor didactice la nivel local/judeţean/naţional/internaţional”
B.În proiectul metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014 anexa 2 art IV la criterii şi punctaje pentru evaluarea personalului didactic 1) Se punctează activitatea la nivelul:
a) unităţii de învăţământ (de exemplu: activitate în comisia metodică, în asociaţii profesionale ale cadrelor didactice, în structuri consultative de dialog social, rezultate la concursuri şi olimpiade şcolare, alte activităţi şi responsabilităţi); max. 6 p
b) judeţului/municipiului Bucureşti (de exemplu: metodist al inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti/Casei Corpului Didactic, formator local, membru al comisiei consultative pe discipline, membru al consiliului consultativ, membru în asociaţii profesionale ale cadrelor didactice, membru în comisii de elaborare de subiecte şi de evaluare în cadrul concursurilor şcolare/de ocupare a posturilor vacante/rezervate organizate la nivel local/judeţean, rezultate la concursuri şi olimpiade şcolare locale/judeţene, altele);
max. 8 p
C.Tot la o activitate a asociaţiei noastre a semnat doamna ministru şi pentru redeschiderea secţiilor de învăţători şi educatoare la liceele pedagogice.

INVITAŢIE
În oricare unitate de învăţământ în care se doreşte, dacă există peste 5 educatoare, învăţători şi/sau profesori de gimaziu sau liceu pot constitui o organizaţie locală de la nivelul unităţii de învăţământ ca structură a asociaţiei/sucursalei membre a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România din judeţul respectiv completând formularul ataşat.
Vă invităm în AGIRo pentru că suntem siguri că aveţi cunoştinţă de faptul că asociaţia noastră (funcţionând pe principiile unei federaţii) este asociaţia cu cea mai mare vizibilitate şi reprezentativitate la nivelul sistemului de învăţământ şi cu o istorie de peste un veac. Cei care nu cunosc încă activitatea AGIRo pot afla câteva lucruri din documentul ataşat. Veţi fi aflat şi de alte asociaţii cu activitate onorabilă cu care dealtfel colaborăm şi simpatizăm. Vă invităm însă în AGIRo şi fiindcă prevederile recente care încurajează mediul asociativ este mai mult decât probabil să recunoască doar activitatea într-o asociaţie reprezentativă (aşa cum este în cazul sindicatelor), AGIRo fiind de departe cea mai reprezentativă din sistem cel puţin până acum.
Sper că nu v-am deranjat cu această informare şi invitaţie. Dacă veţi agrea propunerea vom veni ulterior cu detalieri privind oportunităţile de a activa în unele dintre comisiile, colectivele de redacţie, echipele de proiect sau departamentele noastre la nivel preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Nu vă ascundem că avem membri şi profesori universitari din multe universităţi care activează într-un departament al lor.
După constituire, organizaţiile de la nivelul unităţilor de învăţământ vor avea posibilitatea să propună activităţi sau proiecte ale lor şi ale unităţii de învăţământ care să fie introduse în calendarul general al AGIRo la nivelul pe care îl vor dori (local, regional, naţional, internaţional) şi să solicite sprijin de la conducrea AGIRo în popularizarea activităţilor lor, în identificarea de parteneri interni sau internaţionali etc. Cererea dumneavoastră completată va fi direcţionată în jud/sectorul dv şi veţi primi datele de contact ale asociaţiei/sucursalei AGIRo din jud/sectorul dv.

Cu bine,
Viorel Dolha
Preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România
http://www.facebook.com/viorel.dolha/photos_albums
viewforum.php?f=11
http://www.facebook.com/groups/grupagiro/
http://agiromoldova.blogspot.ro/
http://invatatori.ro/
http://www.facebook.com/invatatori
tel 0723259290 sau 0744195155

PS
1.Am trimis un mesaj mai detaliat Presedintilor de asociatii/sucursale judetene care mi-au dat datele de contact pentru cooptarea lor în Delegaţia Permanentă a AGIRo. De la câţiva aştept încă acele date ca să îi cooptăm în acest for cu grup de discuţii distinct.
2.A apărut volumul IV din ,,Portrete de dascăli”. Cei care aţi avut articole să îmi trimiteţi adresa dv poştală.
3.Dacă apreciaţi propunerea puteţi retrimite mesajul altor colegi din jud/sectorul dv sau din ţară.
4.Primiţi cele mai frumoase gânduri şi urări de bine în noul an şi prin intermediul cântecului ,,DRAGI ÎNVĂŢĂTORI, BUNII PROFESORI”:
http://www.youtube.com/watch?v=0H-K_ObnTxs
Ataşamente
sig.jpg
sig.jpg (10.12 KB) Vizualizat de 20238 ori
INVITATIE AGIRo.doc
(212 KB) Descărcat de 852 ori
Cerere constituire organizatie AGIRo la nivelul unitatii de invatamant sau nivel local.doc
(217.5 KB) Descărcat de 891 ori
Prezentare AGIRo.doc
(211.5 KB) Descărcat de 826 ori
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am

Gradatie Merit si Miscarea Personalului Didactic

Mesajde vioreldolha pe Mie Ian 23, 2013 8:21 pm

Atasate:
M E TO D O L O G I A Ș I C R I T E R I I L E privind acordarea gradației de merit în învățământul preuniversitar din Monitorul Oficial nr. 17 din 09.01.2013

Metodologie de mobilitate a personalului didactic OMECTS_6239/2012
Ataşamente
Cerere constituire organizatie AGIRo la nivelul unitatii de invatamant sau nivel local.doc
(217.5 KB) Descărcat de 897 ori
MO nr. 17 din 09.01.2013.pdf
(114.21 KB) Descărcat de 1169 ori
Metodologie _de_mobilitate_personal_2013_2014_OMECTS_6239_2012.pdf
(1.22 MB) Descărcat de 1142 ori
vioreldolha
Site Admin
 
Mesaje: 635
Membru din: Mar Mar 25, 2008 11:55 am


Înapoi la ASOCIATIA GENERALA A INVATATORILOR DIN ROMANIA

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron