CEREREA-MEMORIU PT INCADRAREA CA PROFESOR

Re: CEREREA-MEMORIU PT INCADRAREA CA PROFESOR

Mesajde cristina_b pe Mie Ian 20, 2010 5:12 pm

Va expun si situatia mea:
Am absolvit liceul pedagogic, facultatea de drept (care cu siguranta nu va fi considerata in "profil pedagogic"), master in management educational, modul psihopedagogic.
Cum legea este ambigua in exprimare, normele de aplicare vad ca intarzie si cand vor veni vor fi ceva de domeniul fantasticului (!), atunci pot sa trag urmatoarea concluzie:
-Fie directorul meu ma va incadra profesor, ceea ce ar fi corect, avand in vedere ca am studii care imi permit sa fiu profesor in gimnaziu, liceu sau postliceal (ceea ce nu cred ca se va intampla);
-Fie voi fi incadrata institutor, angajatorul ignorand astfel ciclul II, de studii masterale pe care l-am terminat, pentru ca desi sunt studii masterale in "profil pedagogic" nu sunt si "in profilul postului"
Concluzia:
1. O sa atac in instanta actul care va decide incadrarea gresita si care ma dezavantajeaza enorm din punct de vedere material dar mult mai mult din punct de vedere moral!
2. Probabil, daca voi gasi o catedra de cultura civica libera, ma voi incadra ca profesor in gimnaziu sau liceu. Voi deveni astfel profesor, fara sa fi terminat o facultate in "profil pedagogic"! Hilar, nu?
cristina_b

Mesajde mona pe Vin Ian 22, 2010 6:36 pm

Stimati colegi,
In primul rand doresc sa apreciez faptul ca Asociatia invatatorilor a luat atitutine in legatura cu prevederile OUG 40/2009.
Nu acelasi lucru il fac sindicatele...
Acum as dori sa va impartasesc ce raspuns am primit de la ISJ in urma cererii pe care le-am adresat-o la inceputul acestei luni...
Fac o paranteza sa va scriu ca sunt absolventa a Liceului Pedagogic din1982, Facultatea de Stiinte Economice (turism -servicii) din 1998, Masterat in Consiliere Psihologica si Educationala in 2007.
Raspunsul a fost ca voi fi incadrata ca institutor cu data de 1 februarie 2010...Eu sunt institutor din 1998. Credeam ca aceasta lege are scopul de a elimina discriminarea existenta intre invatatori si profesori, se pare ca nu este chiar asa.
Facultatea pe care am absolvit-o nu este in domeniu, iar masterul meu nu este luat in seama pentru ca nu scrie "pedagogic". In ce lume traim?....Ce studii trebuie sa mai fac pentru a profesa ca invatator?
Sunt intrebari retorice, dar din pacate nu cred ca guvernantii au urmarit cu adevarat ca in invatamant sa fie calitate...
Probabil ca va fi nevoie sa mai fac o facultate ca sa ma pot numi profesor si sa-i invat pe cei mici sa aprecieze valoarea, bunul simt si alte de-astea neimportante pentru unii care considera invatamantul primar talpa societatii romanesti...
mona

Mesajde Mirela Minea pe Sâm Ian 23, 2010 11:01 am

Se pare ca reprezentantii MECTS au redactat proiectul de ordin care conferă dreptul absolvenţilor liceelor pedagogice care au urmat studii superioare de scurta sau lunga durata de a ocupa funcţiile didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor în învăţământul primar.

Iata proiectul de ordin:

PROIECT
R O M Â N I A

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI

C A B I N E T M I N I S T R U
O R D I N

privind aprobarea specializărilor de nivel universitar care conferă dreptul absolvenţilor liceelor pedagogice de a ocupa funcţiile didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor în învăţământul primar
În baza prevederilor art. 141 lit. p) din Legea învăţământului nr. 84/1995 republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
În conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) lit. a) şi lit. şi art. 7 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic cu modificările şi completările ulterioare,
În temeiul Hotărârii Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării cu modificările şi completările ulterioare, a Hotărârii Parlamentului României pentru acordarea încrederii Guvernului nr. 39/2009 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
emite prezentul ordin:
Art. 1. (1) Condiţiile de ocupare a funcţiilor didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor pentru învăţământul primar sunt îndeplinite de absolvenţii cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă cu specializarea „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar”.
(2) Condiţiile de ocupare a funcţiei didactice de profesor în învăţământul preşcolar sunt îndeplinite şi de absolvenţii cu diplomă ai liceului pedagogic cu una din specializările „Educatoare”, „Educatoare - Învăţător” sau „Învăţător - Educatoare” care au finalizat cu diplomă de absolvire/licenţă şi studii universitare de scurtă sau lungă durată ori ciclul I de studii universitare de licenţă sau ciclul II de studii universitare de masterat, având înscrisă pe diploma de absolvire/licenţă una din specializările cuprinse în Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs, valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2010, aprobat prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 6052/2009, la:
a) aria curriculară „Limbă şi comunicare”, disciplinele: limba şi literatura română, limbi clasice, limbi străine/materne şi literatura universală;
b ) aria curriculară „Matematică şi ştiinţe”, disciplinele: matematică, fizică, chimie, biologie şi ştiinţe, cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 1 parte integrantă a prezentului ordin;
c) aria curriculară „Tehnologii”, disciplinele: informatică; tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, specializările universitare de lungă şi scurtă durată „Informatică” din profilul „Informatică”, specializările universitare de lungă şi scurtă durată din profilul „Matematică”: „Informatică”, „Matematică – informatică”, „Maşini de calcul” şi „Cercetări operaţionale”, specializările universitare de lungă durată din profilul „Fizică”: „Fizică - Informatică”, „Fizică informatică”, specializările pentru ciclul I de studii universitare de licenţă din domeniul ştiinţe exacte, incluse în domeniile pentru studiile universitare de licenţă: „Matematică”, „Informatică”, „Fizică” şi „Chimie”: „Matematică informatică”, „Informatică”, „Informatică aplicată”, „Fizică informatică” şi „Chimie informatică”, precum şi programele de studiu de master acreditate corespunzătoare domeniilor de licenţă: „Matematică”, „Informatică” şi „Fizică”;
d) aria curriculară „Om şi societate”, disciplinele: cultură civică; filozofie; logică, argumentare şi comunicare; sociologie; studii sociale; psihologie; pedagogie; istoria şi tradiţiile minorităţii maghiare; istorie; geografie; religie; discipline teologice de specialitate, posturile de: profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică şi profesor logoped, învăţământul special, postul de profesor psihopedagog, cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 2 parte integrantă a prezentului ordin;
e) aria curriculară „Arte”, disciplinele: arte vizuale, muzică, teatru, coregrafie;
f) aria curriculară „Educaţie fizică şi sport”, disciplinele: educaţie fizică şi sport, kinetoterapie, cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 3 parte integrantă a prezentului ordin.
(3) Condiţiile de ocupare a funcţiei didactice de profesor în învăţământul primar sunt îndeplinite şi de absolvenţii cu diplomă ai liceului pedagogic cu una din specializările „Învăţător”, „Educatoare - Învăţător” sau „Învăţător - Educatoare” care au finalizat cu diplomă de absolvire/licenţă şi studii universitare de scurtă sau lungă durată ori ciclul I de studii universitare de licenţă sau ciclul II de studii universitare de masterat, având înscrisă pe diploma de absolvire/licenţă una din specializările cuprinse în Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs, valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2010, aprobat prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 6052/2009, la:
a) aria curriculară „Limbă şi comunicare”, disciplinele: limba şi literatura română, limbi clasice, limbi străine/materne şi literatura universală;
b ) aria curriculară „Matematică şi ştiinţe”, disciplinele: matematică, fizică, chimie, biologie şi ştiinţe, cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 1 parte integrantă a prezentului ordin;
c) aria curriculară „Tehnologii”, disciplinele: informatică; tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, specializările universitare de lungă şi scurtă durată „Informatică” din profilul „Informatică”, specializările universitare de lungă şi scurtă durată din profilul „Matematică”: „Informatică”, „Matematică – informatică”, „Maşini de calcul” şi „Cercetări operaţionale”, specializările universitare de lungă durată din profilul „Fizică”: „Fizică - Informatică”, „Fizică informatică”, specializările pentru ciclul I de studii universitare de licenţă din domeniul ştiinţe exacte, incluse în domeniile pentru studiile universitare de licenţă: „Matematică”, „Informatică”, „Fizică” şi „Chimie”: „Matematică informatică”, „Informatică”, „Informatică aplicată”, „Fizică informatică” şi „Chimie informatică”, precum şi programele de studiu de master acreditate corespunzătoare domeniilor de licenţă: „Matematică”, „Informatică” şi „Fizică”;
d) aria curriculară „Om şi societate”, disciplinele: cultură civică; filozofie; logică, argumentare şi comunicare; sociologie; studii sociale; psihologie; pedagogie; istoria şi tradiţiile minorităţii maghiare; istorie; geografie; religie; discipline teologice de specialitate, posturile de: profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică şi profesor logoped, învăţământul special, postul de profesor psihopedagog, cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 2 parte integrantă a prezentului ordin;
e) aria curriculară „Arte”, disciplinele: arte vizuale, muzică, teatru, coregrafie;
f) aria curriculară „Educaţie fizică şi sport”, disciplinele: educaţie fizică şi sport, kinetoterapie, cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 3 parte integrantă a prezentului ordin.
Art.2. Direcţia Acreditarea, Evaluarea și Performanța în Cariera Didactică din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ preuniversitar duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art.3. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

De asemenea, puteti citi solicitarea FEN de aplicare a legii 387/200n la urmatoarea adres: http://www.scoalaromaneasca.ro/index.php?nav=viewpage&id_parent=102&id=1692&edition=1-2010

Toate cele bune,
Mirela Minea
Mirela Minea

Mesajde cristina_b pe Sâm Ian 23, 2010 5:03 pm

Am vazut astazi proiectul propus de minister si mi se pare culmea absurdului!
Am sa ma refer numai la anexa 2, cea pe care am studiat-o mai bine pentru ca aceasta anexa exclude de la incadrarea ca profesor a unor absolventi de facultate in specializari care nu sunt considerate in "profil pedagogic". Este vorba de anumite specializari( sunt prea multe ca sa le enumar aici) din domenii ca: sociopsihopedagogie, stiinte politice, stiinte social-politice, stiinte administrative, filologie, economic, relatii internationale, jurnalistica, stiintele comunicarii, drept, comunicare si relatii publice, stiinte juridice, asistenta sociala.
In acelasi timp, acest proiect de act normativ, considera ca fiind in "profil pedagogic" (si aici voi face tot o enumerare scurta), urmatoarele domenii/specializari:
-Sociologie/Antropologie;
-Sociologie/Politici sociale;
-Arhivistica;
-Arta teatrala/Regie/Actorie
-Arta teatrala/Teatru/Coregrafie;
Arta si metodologia spectacolului;
etc
Astept pareri....
cristina_b

Mesajde mona pe Sâm Ian 23, 2010 8:46 pm

Si totusi... As dori si eu sa stiu daca o facultate de lunga durata plus un master este echivalentul unui colegiu de doi ani....
Pentru ca asa voi fi incadrata conform noii legi... ca institutor. Dupa cum ati observat nu mai exista incadrarea de institutor I si institutor II, ci doar institutor.
Sunt eu de vina ca am facut o facultate economica intr-o vreme in care pe profil pedagogic nu era nimic?
Masterul facut in Consiliere psihologica si educationala se pare ca imi este de folos doar ca perfectionare... Este aberant ...
Ce as putea face.. ?
Astept un raspuns de la cineva care ma poate lamuri...
mona

Mesajde stitina24 pe Dum Ian 24, 2010 9:17 am

Am asteptat cu multa bucurie aparitia oficiala a vestii ca totii invatatorii cu studii superioare vor fi pusi acolo unde le e locul firesc.Nu m-am indoit ca specializarile din centralizator sunt "in profil pedagogic".Altfel cum ar putea preda cei ce le detin? Nepedagogic ?! Las la o parte faptul ca avem oricum pregatire pedagogica prin liceul de profil.Cum la "cultura civica" s-a exclus specializarea "Drept", fiind valabila la toate celelalte niveluri? Este doar un exemplu, ce priveste ariile curriculare din ciclul primar ...
Sper(precum multi altii) ca, inainte de aparitia ordinului, sa se faca indreptarile cuvenite,caci legea aceasta trebuie sa fie una reparatorie pentru toti,nu sa creeze noi discriminari in interiorul profesiei,sa duca la distrugerea fizica si morala a unora.
Nu cunosc felul in care au loc negocierile, caci nu sunt absolvent de "Drept", dar, va rog, domnilor lideri,sa gasiti calea care e in folosul tuturor.
Va multumesc, domnule Dolha!Prezenta dumneavoastra in viata noastra a adus increderea in noi ca cetateni,ca membri ai societatii ce au ceva important de spus!
stitina24

Mesajde cristina_b pe Dum Ian 24, 2010 11:02 am

Cat de legala este oare modificarea Centralizatorului "in regim de urgenta" astfel incat sa imparti specializarile in profil pedagogic si "nepedagogic"???!!!Ca morala sigur nu este aceasta initiativa vadit discriminatorie a ministerului!
De fapt profilul "nepedagogic" este doar pentru ciclul primar....
Proiectul de ordin care va reglementa incadrarea absolventilor liceelor pedagogice care au urmat o forma de invatamant superior ca profesori contine 3 anexe ce cuprind domeniile/specializarile care nu sunt cuprinse in domeniul pedagogic.
Aceleasi domenii/specializari confera insa celui care le-a absolvit dreptul de a fi incadrat ca profesor in ciclul gimnazial sau liceal. Astfel se creeaza o inadmisibila inegalitate de tratament intre angajatii aceluiasi sistem. A considera doar o parte a specializarilor cuprinse de Centralizatorul ca fiind de profil pedagogic inseamna a admite faptul ca poti fi profesor in gimnaziu fara a fi absolvent al unei facultati in profil pedagogic.Acelasi lucru nu este posibil si in ciclul primar. In prima situatie beneficiezi de o incadrare mai avantajoasa, in a doua nu.
De fapt, legiuitorul, prin legea 387/2009 a urmarit tocmai eliminarea acestor situatiilor discriminatorii, care insa se vor mentine prin “impartirea” specializarilor cuprinse in Centralizator in specializari in profil pedagogic sau alt profil decat pedagogic.
Concret: toti cei vizati de aceasta lege sunt absolventi ai liceului pedagogic sau ai unor scoli echivalente. Deci pregatirea lor de baza este cea de invatator. Unora, studiile superioare urmate ulterior liceului pedagogic le-au conferit specializare intr-una din disciplinele predate la ciclul primar: geografie, istorie, educatie fizica, educatie civica etc. Altora nu.
Acum, anexele 1,2,3 din proiectul de ordin privind incadrarea elimina unele specializari din profilul pedagogic: (asistenta sociala, stiinte juridice, stiinte politice,comunicare si relatii publice etc). Dar tot ele iti permit sa fii profesor in gimnaziu. In acelasi timp, sunt asimilate profilului pedagogic specializari ca: masini de calcul, regie, arhivistica, sociologie-antropologie, teatru…….Daca ele sunt specializari pedagogice, de ce nu ar fi si celelalte?
Un absolvent al liceului pedagogic si al facultatii de istorie preda o singura ora pe saptamana la clasa a iV a in specialitatea lui, restul disciplinelor in virtutea calificarii oferite de studiile medii absolvite.
Un absolvent al liceului pedagogic si al facultatii de drept preda 1-2 ore pe saptamana la clasele III- IV in specialitatea lui, restul disciplinelor tot in virtutea calificarii oferite de studiile medii absolvite.
Incadrarea primului va fi profesor, a celuilalt- institutor.Diferenta la salariu va fi foarte mare..
Un absolvent al liceului pedagogic si al facultatii de teatru, sau regie, sau antropologie nu preda nicio ora in ciclul primar in specialitatea lui Dar el va fi incadrat profesor.

Traim in aceeasi tara, suntem supusi acelorasi legi, e firesc sa fim incadrati profesori daca avem calificare de profesori! Daca studiile pe care le-am urmat ne permit incadrarea ca profesor in gimnaziu/liceu de ce se incearca ingradirea acestui drept legal printr-o modificare de ultim moment a Centralizatorului astfel incat sa nu nu beneficiem de aceeasi incadrare si in ciclul primar?
Putem sa atacam in instanta de contencios administrativ acest act?
cristina_b

Mesajde mona pe Dum Ian 24, 2010 7:05 pm

Stimati colegi,
Din cate am citit in ultimele zile, banuiesc ca situatia mea nu este una singulara... Singura solutie pe care o avem este sa luam atitudine...
Nu este posibil ca un absolvent de trei ani a unei "facultati" din domeniul stiintelor educatiei sa poata beneficia de o incadrare... iar altii dupa mai bine de cinci ani jumatate de studii sa ramana institutori doar pentru ca nu au absolvit in domeniul "pedagogie"... Sunt absolventa din 1982 si nu doresc sa-mi amintesc anii de liceu cand nu aveam timp pentru nimic altceva decât pentru invatat.
Am urmat o facultate care mi s-a părut apropiata aptitudinilor mele la momentul respectiv, in conditiile in care nu exista nicio facultate de stiintele educatiei, masterul in consiliere psihologica si educationala mi s-a parut apropiat de domeniul meu de activitate,in conditiile in care alt studiu postuniversitar nu exista la momentul respectiv.
Stimati guvernanti, noi nu predam pedagogie... noi trebuie sa fim observatori fini ai comportamentului copiilor, sa indreptam comportamente deviante "din fasa" , sa comunicam cu parintii elevilor, sa predam lb. si literatura romana, matematica, muzica, biologie, geografie, educatie tehnologica, educatie fizica, sa facem multe activitati extracurriculare, proiecte...
Cei care ati plecat de la catedra si ati uitat acest lucru... va rugam, amintiti-va... pana nu e prea tarziu...
mona

Mesajde vioreldolha pe Dum Ian 24, 2010 10:32 pm

Am scris Domnului Ministru Funeriu multumindu-i pentru schimbarea de substanta pe care o aduce proiectul de O.M.
Sper sa nu fie socotit o impolitete faptul ca fac public din acest mesaj.

,,De la Spiru Haret nu a mai rămas nimeni în conştiinţa dascălilor români ca unul care să aibă o atât de serioasă viziune a importanţei şcolii primare şi a educaţiei timpurii, precum deja aţi demonstrat că veţi rămâne Dumneavoastră prin textul Ordinului de Ministru ,,privind aprobarea specializărilor de nivel universitar care conferă dreptul absolvenţilor liceelor pedagogice de a ocupa funcţiile didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi profesor în învăţământul primar”. Aveam unele îndoieli privind corecta interpretare a legislaţiei în vigoare date fiind constrângerile bugetare. Proiectul de O.M. arată însă şi o corectă interpretare a textului legilor în vigoare dar şi un pas mare pentru ca România să nu mai aibă cadre didactice cu studii medii in viitorul apropiat. Aceasta este o adevărată reformă şi schimbare de paradigmă care înscrie România în trendul european al nivelului studiilor cadrelor didactice. Azi AGIRo va da un comunicat de presă în acest sens.

Vă supun atenţiei câteva mici retuşuri ale proiectului de ordin care ar face ca acest document să fie unul de necontestat şi care să pună în practică netrunchiat evidenta lui filosofie. Va propun două variante de amendare a textului acestui O.M.

A.Singurul minus al ordinului este că îşi propune să stabilească la modul exhaustiv care specializări urmate în învăţământul superior profită sau nu educatoarei sau învăţătorului în activitatea la clasă. Documentul îşi propune o reglementare de principiu a cazurilor dar prin enumerarea exhaustivă a specializărilor este susceptibil de omisiunea unor specializări cu mai mare relevanţă decât specializările enumerate. Exista spre exemplu o intreaga arie curriculara ,,uitata,, -,,orientare si consiliere,,. Prima variantă a propunerii noastre este aceea de a nu mai face enumerări exhaustive ci de a trimite doar la Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs, valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2010, aprobat prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 6052/2009. În acest centralizator sunt cuprinse toate specializările care în România dau dreptul la carieră didactică în învăţământul preunuversitar.

B.Dacă se vrea totuşi ca acest document să aibă un text mai lung ar trebui să fie eliminată sintagma ,,cu excepţia specializărilor cuprinse în anexa nr. 1/2/3 parte integrantă a prezentului ordin,, care apare în 6 cazuri şi implicit să se renunţe la anexele 1,2,3. Aceste anexe (1,2,3) ar duce la ştirbirea evidentei filosofii a documentului, la un caracter atacabil al documentului prin simpla comparare a specializărilor exceptate faţă de unele acceptate şi duce la unele discrimări absurde.

C.Trebuie neapărat să se introducă după sintagma ,,absolvenţii cu diplomă ai liceului pedagogic” sintagma ,,sau ai unor şcoli echivalente,, fiindcă în timp acestea s-au numit când şcoli normale, când institute când colegii etc. Formula aceasta este consacrată în legislaţia în vigoare.,,
vioreldolha
Site Admin

Mesajde vioreldolha pe Lun Ian 25, 2010 5:44 pm

Am mare încredere în Dl Ministru Funeriu că va face cu adevarăt o reformă care va rămâne peste ani ca una de referinţă. Chiar şi în această formă proiectul de OM dă un trend nou în domeniu. Sunt sigur însă că va retuşa proiectul de OM încât litera documentului să fie întocmai filosofiei documentului si schimbării de paradigmă pe care o propune.

Un om atat de cerebral si principial (apropo, este arădean de-al meu) care a contribuit esenţial la un document programatic precum Strategia „Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii”, nu îşi va pune semnătura pe un document care să fie contestabil din cauza excesului de abordare de tip enumerare exhaustiva sau din cauza unor anexe gen ,,liste negre,, care de asemenea să poată fi contestate, cuprinzând chiar specializări care pot logic să fie mai relevante decât unele specializări care au primit undă verde. S-a omis şi o întreagă arie curriculară -orientare şi consiliere. S-a omis şi că învăţătorul este şi dirigintele clasei. Astfel de omisiuni sunt inerente unui document aflat in fază de proiect.

Sunt sigur şi că va drămui şi bugetul atât cât este după acelaşi principiu al suportării în mod egal a constrângerilor financiare de către întreg sistemul şi că nu se vor sacrifica după împrejurări conjuncturale doar cadrele didactice din primar şi preşcolar.

Mai avem la MECTS şi pe Doamna Secretar de Stat Oana Badea de care nu ne îndoim că va susţine ca întotdeauna eliminarea discriminărilor între cicluri de învăţământ sau în interiorul aceluiaşi ciclu.

Nu în ultimul rând trebuie spus că suntem reprezentaţi şi de liderii noştri sindicali.

Sigur că nici eu nu am stat, nu stau şi nu voi sta cu mâinile în sân. Uneori îmi este greu să pledez unele cauze fiindcă par a fi pro domo. Am luat decizia fermă şi de neschimbat de a dona eventuala diferenţă la salariul meu susţinerii de stagii de cursuri de limbă română pentru copiii de etnie română din zonele Serbiei în care este interzisă limba română în şcoli. Sper să conving astfel că demersul meu nu se vrea unul pornit din interes personal. Mă şi văd făcând lunar acest gest şi mai mare bucurie decât să dăruieşti nu poţi avea.

Dacă ar fi după mine AGIRo nu ar trebui să se preocupe de teme atât de pământene precum salarizarea şi încadrarea. Din păcate, vremurile şi presiunea din partea colegilor care au aşteptări atât de înalte de la noi, ne fac să consumăm energii şi timp pentru o problematică pe care o sper cât mai repede depăşită.
vioreldolha
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ASOCIATIA GENERALA A INVATATORILOR DIN ROMANIA